Årets influensavaksinering

I Skedsmo kommune er det fastlegene som har ansvaret for all vaksinering av sine pasienter. Alle fastlegene har informasjon om dag og tid for vaksinering samt pris oppslått på legekontoret og lagt ut på nettsidene.

Influensavaksinen er kjørt ut til fastlegene

Hovedprinsippet for de norske vaksineanbefalingene er å oppnå beskyttelse mot alvorlig influensa for den som blir vaksinert. Indirekte beskyttelse (flokkbeskyttelse) kan være en tilleggsgevinst ved høy vaksinasjonsdekning lokalt. Anbefalingene om vaksinasjon av helsepersonell, husstandskontakter til personer med nedsatt immunforsvar og svinerøktere har som hovedformål å beskytte andre. Målgruppene er ikke endret siden sesongen 2016/2017.

Målgruppene i de norske vaksineanbefalingene er følgende:

Personer med økt risiko for alvorlig sykdom og død ved influensasykdom (risikogrupper):
• Alle fra og med fylte 65 år
• Beboere i omsorgsbolig og sykehjem
• Gravide etter 12. svangerskapsuke (2. og 3. trimester)
Gravide i 1. trimester med annen tilleggsrisiko skal også få tilbud om vaksine

Barn og voksne med:
• diabetes mellitus, type 1 og 2
• kronisk lungesykdom (inkludert astma)
• kronisk hjerte-/karsykdom, spesielt personer med alvorlig hjertesvikt, lavt minuttvolum eller pulmonal hypertensjon
• kronisk leversvikt
• kronisk nyresvikt