Hopp til hovedinnholdet

Er du forberedt?

Sikkerhverdag.no

Hva gjør du hvis strømmen skulle bli borte i flere dager, mobilnettet slutter å virke, eller det ikke er vann i springen? 
 
Selv om Norge er blant verdens tryggeste land, og alt tyder på at vi også vil være det i tiden som kommer, er det lurt å være beredt hvis noe uforutsett skulle skje. 
 
De grunnleggende behovene som må dekkes de første tre døgnene av en krise, er varme, drikke, mat, legemidler, hygiene og informasjon. I brosjyren du får i postkassa i disse dager, og på sikkerhverdag.no, finner du konkrete forslag til hva du alltid bør ha i hjemmet ditt.
 

Du er en del av Norges beredskap

I høst ble kampanjen "Du er en del av Norges beredskap" lansert. Hensikten er å styrke bevisstheten og kunnskapen om egenberedskap i befolkningen.
 
Hovedinnholdet i kampanjen er konkrete råd om hva folk kan gjøre for å forberede seg best mulig hvis noe skulle skje med kritiske samfunnsfunksjoner – som strøm, mobilnett, internett, transport, vann og avløp.
- Vi ber deg tenke gjennom hva som kan skje der du bor, hvordan du og de rundt deg kan bli rammet, og hvordan dere kan håndtere det. Vær forberedt på at du og din familie skal klare dere selv i minst tre dager, sier direktør i DSB, Cecilie Daae.