Hopp til hovedinnholdet

Granat funnet på Kjeller

Det er funnet en stifinner/brannbombe på Kjeller. Planen var å gjennomføre en kontrollert sprengning, men da granaten viste seg å være tom var det ikke nødvendig.

Oppdatering: Etter nærmere undersøkelser viste det seg at granaten var tom og man trengte derfor ikkeå gjennomføre en kontrollert sprengning. 

I forbindelse med miljøundersøkelsene som har blitt foretatt av Forsvarsbygg på Kjeller flyplass de siste ukene har man funnet en stifinner/brannbombe i bakken.

Denne inneholder ingen høyeksplosiver og kan håndteres der den ligger. Det blir derfor gjennomført en kontrollert sprengning i området rundt klokka 17. Da er det snakk om et lite smell og noe røyk.

Forsvarsbygg opererer med en sikkerhetssone på 400 meter. Ingen veier eller sivile bygg påvirkes, men rullebanen stenges inntil videre.

– Hele operasjonen har vært meget kontrollert. Vi har vært forberedt på å finne noe hele tiden, sier Pål Skovli Henriksen i Forsvarsbygg.

En stifinner eller brannbombe ble brukt for å lyse opp områder for angrep. Selve bomben er laget av brennbart materiale og inneholder litt fosfor og en kruttladning.

illustrasjon av hvor den kontrollerte sprengningen skal foregå
Den blå rundingen markerer området hvor den kontrollerte sprengningen vil foregå.
}