Hopp til hovedinnholdet

Om oss

Vi byr på alt fra shopping, kultur, idrett og fritidsmuligheter til høyteknologi med spennende fremtidsvisjoner.  Med noen av landets mest attraktive arbeidsplasser og gode bomiljøer i naturskjønne omgivelser, kan vi by på det meste.

Visste du at Lillestrøm ble kåret til Osloregionens mest attraktive by i 2014, og i 2015 var byen en av tre finalister til å bli kåret til Norges mest attraktive sted?

 

Fakta

 •  Møtestedet på Romerike – i Akershus fylke.
 •  Lillestrøm er bysenteret i Skedsmo og fikk bystatus 13. juni 1998.
 • Tettstedene i Skedsmo er Strømmen, Skedsmokorset, Skjetten og Leirsund.
 • Lillestrøm ligger 10 minutter fra Oslo S med tog, og 15–20 minutter med bil. Grenser til Oslo og Lørenskog i vest, Rælingen i syd, Nittedal og Gjerdrum i nord, Sørum i nordøst og Fet i øst.  
 • Kommunen har i overkant av 55.044 innbyggere  pr. 1.7.2018.
 • Kommunens areal utgjør 77,2 kvadrat kilometer.
 • Lillestrøm kollektivterminal er landets tredje mest trafikkerte jernbanestasjon, og er et knutepunkt for flytoget.
 • Variert næringsliv med ca. 28.000 arbeidsplasser.
 • Kunnskapsbyen Lillestrøm, et av landets største forsknings- og teknologimiljøer, med ca 17.500 ansatte med 500 doktorgrader, og ca. 7.000 studenter.
 • Godt utbygget veinett med firefelts motorvei, Gardermoen – Oslo, og mellom Lillestrøm og Oslo gjennom Rælingstunellen.
 • Norges største kongress og messekommune, med Norges Varemesse i Lillestrøm og Exporama på Hellerudsletta.
 • Rådhuset ligger 106,4 moh.

Filmer

Alle våre filmer, som historiske filmer og informasjonsfilmer, finnes på YouTube-kanalen vår.

Lokalhistorie

Kultur og idrett

Vi har som mål å være Østlandets beste bosted for alle som er opptatt av kultur og idrett. Her finner du et vell av frivillige lag og foreninger, og et bredt utvalg av idrettsaktiviteter. Vi har et godt kulturtilbud og kan by på en moderne kino, konserter, forestillinger, festivaler og andre arrangementer. Kafé- og utelivet blomstrer, og restaurantene byr på kulinariske retter fra mange land.

Oppvekst og utvikling

Hos oss forenes landlige boområder med det pulserende livet i Lillestrøm og på Strømmen. Vår satsning på barnehage og skole har resultert i at alle våre skoler er nybygde eller har blitt renovert de siste årene. På få år har bymiljøet i Lillestrøm og Strømmen blitt oppgradert og modernisert med nye miljøgater og gågater. Dette er et resultat av en planlagt utvikling for å legge til rette for at bomiljøer, byliv og næringsutvikling fungerer i et godt samspill.

Kunnskapsbyen Lillestrøm

Kunnskapsbyen Lillestrøm er et av landets største forsknings- og teknologimiljøer.  De 120 medlemsbedriftenene i organisasjonen Kunnskapsbyen Lillestrøm har ca. 17.500 ansatte, hvorav 450 med doktorgrad, og ca. 17.000 studenter. Virksomhetene her er blant landets største og viktigste, spesielt innen forskning på energi og miljø. Kunnskap og innovasjon er også en viktig del av vår historie. Dampmaskiner, biler, busser, fly og tog er noe av det som har blitt utviklet og produsert i kommunen.

Messe og arrangementer

Norges Varemesse i Lillestrøm og X Meeting Point Norway (tidligere Exporama) på Hellerudsletta, gjør Skedsmo til Norges messekommune. Noen av landets største publikumsmesser innenfor bl.a. reiseliv, båt, utdanning, bolig, hobby og landbruk arrangeres her. Vår sentrale beliggenhet, mellom Oslo og Gardermoen, samt et godt tog og veinett, gir oss landets beste infrastruktur. Dette gjør oss attraktive som vertsted for store arrangementer.

Sykkelbyen Lillestrøm

Lillestrøm er kåret til Norges beste sykkelby i 2008, 2010, 2012, 2014 og 2016. I hele kommunen er det lagt til rette for bruk av sykkel, og innbyggere i alle aldre bruker sykkelen året rundt. Enten du sykler i bynære områder eller i naturskjønne omgivelser langs våre vannveier, har du tilgang til kilometervis med opplevelser, mosjon og rekreasjon.

Brosjyrer

Vår brosjyre utgis på Norsk og Engelsk.  Ønsker du å ha vår brosjyre tilgjengelig for kunder eller i forbindelse arrangementer som kurs og konferanser, kontakt kommunikasjonsrådgiver Stig Ervland, så leverer vi ønsket antall.

Bilder

Vi har rekke bilder som kan brukes fritt etter avtale med oss. Trenger du bilder fra kommunen til brosjyrer, arrangementer e.l. så kan vi bidra med det. Kontakt kommunikasjonsrådgiver Stig Ervland.

Ta kontakt med:

Kommunikasjonsrådgiver Stig Ervland
Telefon 950 40 443