Sten-Tærud SFOs virksomhetsplan 2017

Handlingsprogram mål gjelder for perioden 2017-2020 og årsbudsjettmål gjelder for 2017.

Mål for alle programområdene

Alle enheter har valgt ut 2 områder innenfor rammen av sektorens 7 strategiske utviklingsområder og iverksatt tiltak innenfor disse.

Mål for samlet sykefravær i sektoren er satt til 7,3%

Handlingsprogram mål 1

Øke andelen barn fra 3. og 4. årstrinn i skolefritidsordningene.

Årsmål 1

Andelen barn fra 3. og 4. årstrinn i SFO har økt fra 40,56 % til 43 %.

Enhetens mål: Aktivitetstilbudet til 3. og 4. trinn skal bli mer attraktivt og aldersadekvat, slik at barna/foreldrene ønsker å forlenge sin tid på Sten-Tærud SFO.

Enhetens tiltak: Aktivitetstilbudet skal gjøres mer attraktivt ved at barna får økt medvirkning i sin SFO-hverdag, og ved at vi har en bedre dialog med både barn og foreldre/foresatte. Dette gjennom samtaler, informasjon og dokumentasjon. Et tettere samarbeid med skolen kan også være et godt tiltak.

Handlingsprogram mål 2

Styrke kvaliteten i SFO og bygge opp under læringsprosessene i skolen.

Årsmål 2

Det er utarbeidet en felles plattform for arbeid med prosesskvalitet i skolefritids­ordningene.

Enhetens mål: Sten-Tærud SFO skal i likhet med de andre SFOene i kommunen, bidra til at plattform for arbeid med prosesskvalitet i skolefritidsordningene blir utarbeidet.

Enhetens tiltak:

1. Bruke basemøter, baseledermøter og andre felles fora for ansatte, til å jobbe med ulike områder rundt kvalitet i SFO.  Dele dette arbeidet med arbeidsgruppen, som jobber med den felles plattformen for prosesskvalitet i kommunen.

2. Jobbe med grunnleggende sosiale ferdigheter med barna, som sosial kompetanse, relasjoner, lekekompetanse og samspill.

3. Trekke frem to områder fra brukerundersøkelsen som vi skal forbedre: Aktivitetstilbudet og Informasjon og dokumentasjon.

Handlingsprogram mål 3

Evaluere og revidere Rammeplanen for SFO.

Årsmål 3

Arbeidet med evaluering og revidering av ny rammeplan er ferdigstilt og implementering er iverksatt i personalgruppen.

Enhetens tiltak:
1. Møte de krav som stilles til hver SFO for at ny rammeplan skal bli ferdigstilt.
2. Implementering av ny rammeplan skjer gjennom å aktivt bruke planen i ulikt planarbeid, og gjennomføring og evaluering, av vårt arbeid med barna.