Frydenlund voksenopplæring og logopedtjeneste

May-Britt Nordsveen Hustad

Frida Theisens (permisjon)

Iselin Steen Myrvang

Deborah Alencar Ulvestad (vikar)

Tonje Holm Trulsen (vikar)

Logoped til barn

Barne-logopedene jobber med barn og unge i alderen 0–16 år og gir hjelp med språk og talevansker. Logopedene har ansvaret for både barnehager og skoler i kommunen.

Vi utreder og diagnostiserer barn fra 0–16 år i forhold til uttalevansker, stemmevansker, stamming, svelgevansker, språkvansker og leppe-, kjeve-, og ganespalte.

Vi vurderer eventuelle behov for videre oppfølging, som kan være

•  logopedtimer
  • veiledning til personale
  • veiledning til foreldre.

Søknadsfrister

• Barn med taleflytvansker kan henvises og få plass hele året.
  •  Det tas inn nye barn to ganger i året, med noen unntak.
  • Søknader i høsthalvåret må ha kommet inn innen uke 40 (unntatt r-s-, og taleflytvansker)
  • Søknader i vårhalvåret må ha kommet inn innen uke 8 (unntatt r-s-, og taleflytvansker)
  •  Henvisninger som ikke mottas innen fristen, blir behandlet ved neste opptak.

r- og s vansker

• Frist for henvisning av r- og s-vansker er 1.desember. Kursene starter f.o.m. januar.
  • Barn med r-vansker kan henvises fra 2.klasse.
  • Barn med s-vansker kan henvises fra 3.klasse.

Logoped til voksne

Vi gir tilbud til voksne som etter sykdom, skade eller ulykke har behov for gjenopptrening av kommunikasjonsferdigheter etter opplæringslovens kapittel 4A-2.

Tilbudet gis etter henvisning fra sykehusene og i noen tilfeller fra fastlege eller ved egen søknad.

Spesialundervisning til voksne med lese- og skrivevansker

• Voksne med dysleksi problemer
  • Voksne som etter sykdom, skade eller ulykke har behov for spesialundervisning
  • Voksne som trenger bedre lese- og skriveferdigheter for å komme i jobb

kan ha rett til spesialundervisning.

Når henvisningen er mottatt vil du bli innkalt av Pedagogisk-psykologisk avdeling (PPA)/ ekstern logoped som utarbeider en sakkyndig vurdering.

Vurderingen danner grunnlag for et enkeltvedtak, som bestemmer hva slags og hvor mye hjelp du kan få.

Hjelpen (ressursen) gis i enkelttimer eller i gruppe.

Spesialundervisning til voksne utviklingshemmede

Voksenavdelingen tilbyr spesialundervisning til voksne utviklingshemmede som trenger vedlikehold av språket eller ny-innlæring etter Opplæringslovens kap. 4.