Orientering om flom og flomberedskapen i Skedsmo

Leira er i ferd med å stige og vi følger opp dette i forhold til de planer vi har for flom.

Skedsmo kommune har egne beredskapsplaner for flom i Nitelva og Leira. Planene beskriver tiltak som skal settes inn etterhvert som vannivået stiger. Nitelva er i liten grad påvirket av nedbør, mens Leira er svært påvirket av nedbør og nivået i Leira har allerede steget. I tillegg til å følge beredskapsplanene, er kommunen ute og rensker flomveier som bekkeinntak og kulverter, for å sikre at vannet får mest mulig fri veg.

Problemer med mye vann og flom kan også oppstå lokalt avhengig av hvor nedbøren kommer. Kommunen oppfordrer alle til å følge med og sikre eiendeler, særlig i områder som har hatt tilbakeslag og vann i kjellere tidligere.