Hopp til hovedinnholdet

Gratis HPV-vaksine til kvinner

Alle kvinner født 1991 og senere får tilbud om gratis vaksine mot humant papillomavirus (HPV-vaksine) gjennom et toårig vaksinasjonsprogram.

Fullføring av vaksinasjon i 2019

For de som har startet opp vaksineringen i 2018 eller tidligere, er siste mulighet for å fullføre gratis HPV-vaksine:
  • Tirsdag 7. mai - Drop-in mellom 16.30 og 20.00
  • Tirsdag 25 juni - Drop-in mellom 16.30 og 20.00

Minimumsintervall mellom 1. og 2. dose er en måned, og mellom 2. og 3. dose er det fem måneder. 

Ikke møt opp til vaksinering før det har gått over tiden for minimumsintervallet.

 

Sted:

Spørsmål eller henvendelser?

Kontakt oss på e-post om du har spørsmål til om vaksineringen

Om HPV-vaksinen

Vaksinen anbefales til unge kvinner for å forebygge livmorhalskreft og forstadier til livmorhalskreft forårsaket av HPV-infeksjon.

 

HPV-infeksjon er den vanligste seksuelt overførbare infeksjonen i verden. De fleste som er seksuelt aktive blir smittet i løpet av livet, de fleste i ung alder.  Infeksjonen er som regel ufarlig og går over av seg selv, men noen får en vedvarende infeksjon som på sikt kan føre til livmorhalskreft. Hvert år får om lag 300 kvinner i Norge livmorhalskreft og 65­-100 dør av sykdommen. Vaksinen kan gi beskyttelse selv om man har debutert seksuelt.  

HPV-vaksine har vært en del av barnevaksinasjonsprogrammet til jenter i 7.klasse siden 2009. Fra høsten 2016 kan uvaksinerte kvinner født 1991 og senere også få tilbud om gratis HPV-vaksine.

Tilbudet er midlertidig og varer i en toårsperiode fra høsten 2016. Vaksinasjonen består av tre vaksinedoser gitt i løpet av 6-12 måneder og må derfor startes opp innen utgangen av 2018.

Mer informasjon om HPV og HPV-vaksine hos Folkehelseinstituttet.